Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Dogodek

Jesenska šola raziskovanja

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru se zavedamo pomena spodbujanja mladih k zanimanju za tehniške poklice (STEM) in vloge, ki jo imamo pri vzgajanju prihodnjih inženirjev. V okviru Meseca znanosti 2024, ki poteka pod okriljem Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, bomo organizirali Jesensko šolo raziskovanja, ki bo potekala na naši fakulteti 17. oktobra.
Fakulteta za strojništvo bo gostila kar 70 osnovnošolcev, ki bodo imeli priložnost raziskovati svet inženirskih ved skozi praktične delavnice.


Jesenska šola raziskovanja bo sestavljena iz štirih delavnic, ki bodo zajemale širok spekter tem, od proizvodnega strojništva in robotike do recikliranja plastik in tekstilij. Poleg tega bodo vključene tudi delavnice, osredotočene na osnovna matematična in fizikalna znanja, ki so temeljna za delo inženirjev. Namen delavnic je mladim ne le ponuditi vpogled v tehnične vede, ampak jih tudi pripraviti na nadaljnji študij ter jim omogočiti pridobivanje praktičnih izkušenj in dodatnih veščin.

Naša misija je, da osnovnošolcem omogočimo prve korake v svet znanosti in tehnike ter jih navdušimo za poklic inženirja. Prepričani smo, da s spodbujanjem zanimanja za tehniške poklice pomembno prispevamo k oblikovanju prihodnjih strokovnjakov, ki bodo krojili razvoj naše družbe.