Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Novica

Priznanja za perspektivne študentom Fakultete za strojništvo UM

Priznanja podeljuje Zavod BIG

 

Zavod BIG vsako leto v okviru Meseca oblikovanja podeljuje nagrade in priznanja za področje oblikovanja. Na podelitvi v Mestni hiši v Ljubljani, ki je potekala 10.10.2024, so podelili tudi priznanja za perspektivne na področju industrijskega oblikovanja.

Priznanje so prejeli tudi študenti študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov za svoje delo na projektu otroških igral za podjetje Sixinch Adria.

Študentje Jernej Fekonja, Anja Kozjan, Anže Marin, Ronja Osovnikar Šraj, Salomé Alexandra Ramalho Mateus, Kristjan Mihael Reisman, Tjaša Rojnik ter Erasmus študnetki Paula Martinez in Irene Gutierrez so oblikovali inovativna, funkcionalna in varna igrala, ki vključujejo prisotnost staršev ob svojih malčkih, igrala pa omogočajo tudi za druge starostne skupine otrok različne scenarije igre v javnih prostorih. Igrala so zasnovana tako, da spodbujajo otrokove motorične in kognitivne sposobnosti, pri čemer so upoštevali psihologijo otroškega dojemanja barv in oblik. Podjetje je rešitev študentke Ronje Osovnikar Šraj tudi realiziralo, nekaj ostalih del pa bo vključilo v svoj katalog.

Študenti so oblikovali pod mentorstvom izr. prof. dr. Sonje Šterman, doc. dr. Andreja Cuparja, doc. dr. Jasmina Kaljuna in asistenta Aleksandra Praperja.

Čestitamo!

https://www.instagram.com/stories/highlights/18059224216783278/