Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Novica

Razstava del študentov študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov

Glavna avla tehniških fakultet, v razstavnih vitrinah inž. Ivana Munde in na razstavišču Borut Pečenko (do 20. oktobra 2024)

Študenti študijskega programa 2. stopnje Inženirsko oblikovanje izdelkov bodo razstavili projektna in magistrska dela z naslovom: Dizajn: vizije in oblike prihodnosti. Izpostavljajo projektna dela, kjer se prepletata funkcionalnost in inovativnost skozi prizmo oblikovanja.


Razstava predstavlja dela, ki izpostavljajo prihodnje smernice oblikovanja in inženirsko miselnost študentov Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru.


Razstavljena dela zajemajo ustvarjalne rešitve študentov obeh letnikov magistrskega programa. Študenti 1. letnika prikazujejo projekte, ki so rezultat skupnih nalog, kjer so skozi sodelovanje raziskovali in nato snovali lastne rešitve za realne izzive. Skozi njihova dela lahko vidimo začetne faze oblikovalskega procesa, od analize problemov do zasnove prvih oblikovalskih konceptov.


Na drugi strani nam študenti 2. letnika razkrivajo zrelejše, individualno razvite projekte, ki se osredotočajo na reševanje kompleksnih oblikovalskih problemov. Njihove rešitve že vključujejo tehnološko dovršenost in poglobljeno razumevanje uporabniških potreb, kar jih približuje praktičnim, tržno usmerjenim aplikacijam.


Posebno mesto na razstavi imajo diplomanti, ki predstavljajo svoje zaključne naloge. Njihova dela niso le vizualno atraktivna in inovativna, temveč tudi funkcionalno optimirana ter pripravljena za proizvodnjo. Ti projekti odražajo združitev teoretičnega in praktičnega znanja, kar potrjuje njihovo interdisciplinarno usposobljenost, ki združuje inženirsko preciznost in oblikovalsko ustvarjalnost.

 

Dela bodo na ogled v glavni avli tehniških fakultet, v razstavnih vitrinah inž. Ivana Munde in na razstavišču Borut Pečenko.

Dela bodo na ogled do 20. oktobra 2024

Vabljeni!