Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Oddaja prošenj za KŠZ - Neizpolnjevanje pogojev za vpis v višji letnik/ponavljanje letnika/podaljšanje statusa

ODDAJA PROŠENJ za KŠZ – NEIZPOLNJEVANJE POGOJEV ZA VPIS V VIŠJI LETNIK / PONAVLJANJE LETNIKA / PODALJŠANJE STATUSA

Študentom, ki ne boste izpolnjevali vpisnih pogojev za vpis v višji letnik, lahko Komisija za študijske zadeve v skladu s 85. in 121. členom Statuta UM izjemoma odobri vpis v višji letnik oziroma ponavljanje letnika.

Izjemni vpis v višji letnik lahko Komisija za študijske zadeve odobri študentu, ki obveznosti ni mogel izpolniti iz upravičenih razlogov ter je opravil vse predpisane obveznosti predhodnih letnikov (60 ECTS) in obveznosti v obsegu več kot 30 ETCS vpisanega letnika ter opravljene obvezne predmete, če je pričakovati, da bo izpolnil ostale obveznosti. V tem primeru je k prošnji potrebno obvezno priložiti dokazila, ki izkazujejo upravičen razlog.

Ponavljanje letnika je možno izključno na podlagi odobritve KŠZ, zato je oddaja prošnje v tem primeru nujna.

Ponavljanje letnika lahko Komisija za študijske zadeve odobri študentom, ki v času študija še niso izkoristili možnosti ponavljanja letnika ali zamenjave študijskega programa ali smeri. Ponovni vpis lahko odobri študentu, ki je redno napredoval pri vseh s študijskim programom predvidenih oblikah izobraževalnega dela in opravil obveznosti vpisanega letnika v obsegu vsaj 30 ECTS. V tem primeru dokazil ni potrebno priložiti – zadostuje samo prošnja.

Ponavljanje letnika lahko izjemoma dovoli komisija tudi študentu, ki je redno sodeloval pri vseh s študijskim programom predvidenih oblikah visokošolskega izobraževalnega dela in opravil obveznosti v obsegu manj kot 30 in ne manj kot 15 ECTS vpisanega letnika, če so nastopili upravičeni razlogi.  V tem primeru je  k prošnji potrebno obvezno priložiti dokazila, ki izkazujejo upravičen razlog.

K prošnjam (Obrazec ) je potrebno obvezno priložiti ustrezna dokazila*. Priložite KOPIJE DOKAZIL, originale obdržite pri sebi!

Upravičeni razlogi in ustrezna dokazila so navedeni v  Navodilih za presojo prošenj študentov ter upravičenih razlogov skladno s 85., 121. ter 214. členom Statuta UM.

V primeru, da k prošnji ne boste priložili ustreznih dokazil, ki izkazujejo posamezen upravičen razlog na katerega se v prošnji sklicujete in te pomanjkljivosti v roku ne boste odpravili, se vaša prošnja zavrže kot nepopolna! 

Rok za oddajo prošenj za KŠZ je 13. september 2024!

Prošnje
(s priloženimi kopijami dokazil upravičljivih razlogov) pošljete priporočeno po pošti na naslov: Fakulteta za strojništvo, Referat, Smetanova ulica 17, 2000 Maribor, pri čemer mora Referat pošto prejeti do navedenega datuma, torej do 13. septembra 2024.

Dokumentacijo lahko oddate tudi v nabiralnik pri vratih Referata FS (pred prostorom B-105).

V primeru, da naknadno izpolnite pogoje za vpis, lahko najkasneje do 17. septembra vašo prošnjo umaknete (sporočite po elektronski pošti na referat.fsping@umpong.si). Umik po tem datumu več ni možen.

Odobritev KŠZ ne pomeni avtomatskega vpisa!

Vsem, katerim vpis bo odobren, bo tekom dneva 18. 9. 2024 v AIPS-u omogočen eVpis.
eVpis morate nato opraviti najkasneje do 25. 9. 2024 do 23:59 ure. Vpisna dokumentacija mora biti poslana po pošti, pri čemer mora Referat vašo pošto prejeti najkasneje do srede, 27. 9. 2024!

V primeru, da eVpisa ne boste opravili in poslali vpisne dokumentacije, vaš vpis ne bo opravljen, ne glede na to, če vam je prošnja za vpis bila odobrena.

Odločbe vam bomo poslali po pošti z ZUP vročilnico, ki jih prosimo čimprej prevzemite.

Izdajo sklepa plačate v skladu z naslednjimi navodili: https://www.fs.um.si/studij/vpis-in-zakljucevanje-studija/oddaja-prosenj-za-komisijo-za-studijske-zadeve/ .